Joukkue Riite

Kevät 2019

Riitteen voimistelijat: "Kiva kausi takana!"

Lahden Naisvoimistelijoiden tanssillisen voimistelun joukkue Riite voimisteli viime kaudella 12 tytön voimin. Treenit pidettiin kahdesti viikossa Salpausselän ja Möysän kouluilla. Ohjauksesta ja koreografioista vastasi Kaisa Ahola. Pääsääntöisesti tunnit koostuivat erilaisista sarjoista, jalkatekniikan harjoituksista, lihaskuntoharjoitteista ja liikkuvuus- ja venyttelyharjoitteista. Kevään aikana iso osa treeniajasta käytettiin toki koreografioiden harjoitteluun, jotta saatiin hiottua kisaohjelmaa ja toinen ohjelma valmiiksi kevätnäytökseen. 

Kisoissa kilpailtiin Tanssi nuoruudelle, elämälle! -ohjelmalla, joka kertoi nuoruuden ilosta ja elämänhalusta. Kevätnäytöksessä esitettiin lisäksi herkempi ja virtaavampi vesiteemainen ohjelma Veden virtaa.

Riite osallistui kolmiin kisoihin keväällä 2019. Ensin kisattiin Gym for Life-sarjassa Lumo-aluekisoissa Vantaalla ja sijoituttiin hopeakategoriaan. Valtakunnallisissa Lumo-kisoissa Jyväskylässä Riite kilpaili tanssin 12-15v. sarjassa sijoittuen seitsemänneksi. Valtakunnalliset tanssillisen voimistelun omat kisat järjestettiin myös Jyväskylässä ja siellä joukkue kilpaili myös 12-15v. sarjassa. Sijoitus näissä kisoissa oli jaettu kahdeksas sija. Eläytymisestä ja ilmaisusta joukkue sai hyviä pisteistä, sen sijaan edelleen tanssillisen voimistelun tekniikan hiomista on hyvä jatkaa. Sara Laaksosen mukaan juuri kilpailuihin osallistuminen toi harrastukseen tavoitteellisuutta, kun harjoiteltiin ohjelmia ja hiottiin kuviota ja liikkeitä.


Kaikki voimistelu-/tanssikokemusta hankkineet voivat olla yhteydessä seuraan, jos esiintyvään ja kilpailevaan joukkueeseen liittyminen kiinnostaa.

Ohjaajan toimii Kaisa Ahola.

Suoritus ohi! Riite kisalavalla Jyväskylässä 4.5.2019.